Melanie Korver

Mijn naam is Melanie Korver, ik ben 46 jaar en samen met mijn man heb ik drie heerlijke kinderen. 

Na jarenlang in diverse functies in de zorg gewerkt te hebben, ben ik ruim vier jaar geleden begonnen aan een omscholing tot uitvaartverzorgster. 

Van jongs af aan heeft 'de uitvaart' mij getrokken, door indrukwekkende begraafplaatsen, bijzondere muziek en mooie woorden van sprekers. 

De dienstverlening en servicegerichtheid zit mij in het bloed. Ieder afscheid mag er zijn en alles is mogelijk. Dat vind ik het allermooiste van dit werk, groot of klein, jong of oud. Iedere begraafplaats en crematorium met zijn eigen sfeer, iedere rouwkaart met persoonlijke tekst, een kist of een wade, in driedeling pak of in pyjama. Claudia de Breij of de Golden Earring, met of zonder bloemen, koffie of wijn, diverse wensen en beweegredenen van de overledene en zijn nabestaanden. Zo mooi om iedereen de mogelijkheid te geven een passend afscheid te verzorgen en de steun te kunnen geven bij het verlies. 

Tijdens mijn studie en na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan bij Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg. Het is een prachtige leerschool geweest, waar ik mezelf nog steeds kan ontwikkelen. 

Fijn om met hen te werken en alles in eigen hand te houden. Zoals onder andere de verzorging van een overledene, de gesprekken met de familie, het maken van de rouwkaart, maar ook de aangifte van overlijden bij de gemeente. 

Mooi om de gelegenheid te krijgen om op kleine details te kunnen letten.

Het vak als uitvaartverzorger is voor mij nog mooier dan verwacht. Ik vind het fijn om van begin tot eind hulp te bieden bij een warm en persoonlijk afscheid van een dierbare. 

Wist u dat... 

Melanie onze vast steun en toeverlaat is bij uitvaarten. Wij persoonlijke service en een individuele benadering hoog in het vaandel hebben staan en daarom zo min mogelijk verschillende personen betrokken willen laten zijn bij een uitvaart.

Melanie is multifunctioneel inzetbaar. De verzorging van een overledene, het verzorgen van een rouwbezoek, ontvangst van familie en belangstellenden, de catering etc. Maar ook voor het bespreken en uitvoeren van een uitvaart draait zij haar hand niet om.

Als geen ander weten Normen en Iris hoe belangrijk het is om alles te weten over de verschillende uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria.

Zij staan Melanie dan ook graag met raad en daad ter zijde met het opdoen van ervaring op de verschillende locaties.