Waarom als uitvaartverzorger op de jaarmarkt?

Gezellig een braderie of jaarmarkt in het dorp. Allerlei vrolijke kraampjes met tassen, kleedjes en fruit. Iedereen is vrolijk en de sfeer is goed.

“Hé staat daar een uitvaartverzorger, Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg? Moet dat nou? Het is hier net zo gezellig”. Sommigen lopen met een grote boog om onze stand heen. Velen komen geïnteresseerd op ons afgelopen.

Maar waarom staan wij eigenlijk op een jaarmarkt of braderie? Natuurlijk weten we dat “de dood” geen gezellig onderwerp is. Het is het grootste taboe in Nederland. Maar één ding is 100% zeker, vroeg of laat krijgt iedereen er een keer mee te maken. Weet u dan wat er moet gebeuren? Weet u wat de wensen van uw dierbare zijn. Weet u of er uitvaartverzekeringen zijn of hoe de uitvaart betaald kan worden?

Allemaal vragen die naast het verdriet aan de orde komen als iemand is overleden. En wat goed om dat dan vooraf alvast met de professionals van Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg een keer besproken te kunnen hebben.

 

Wensencodicil…

Om vooraf deze vragen te kunnen beantwoorden en vastleggen, hebben wij een wensencodicil ontwikkeld. Bijna alle aspecten die betrekking hebben op een uitvaart zijn hierin opgenomen. Wij spreken uit ervaring dat wanneer er een wensencodicil is ingevuld dit na een overlijden nabestaanden helpt om makkelijker de verschillende (uitvaart)keuzes te maken. Begraven of cremeren, het geloof, de locatie, wel of geen opbaring, de muziek, de uitvaartkist, de rouwbrieven, eventueel een advertentie; het komt allemaal aan bod in het wensencodicil. Zo weet u ook zeker dat de uitvaart verloopt zoals de overledene het graag gewild zou hebben.

Het is dus belangrijk dat de achterblijvers weten wat u wilt als u er later niet meer bent. Een wensencodicil helpt hierbij, maar vooral ook om met elkaar over “de dood” in gesprek te gaan. Bespreek met elkaar wat voor u belangrijk is, ook als u er niet meer bent.

De uitvaartverzorgers van Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg zijn graag bereidt u te helpen dit gesprek aan te gaan. Welke mogelijkheden zijn er en wat kost een uitvaart nu eigenlijk. Zijn er uitvaartpolissen en vooral, wat zijn ze waard.

Omdat wij volledig onafhankelijk zijn en op de hoogte zijn van de tarieven van de verschillende locaties, kunnen wij altijd een passende begroting voor u maken.

Het voorbereiden van een uitvaart kunt u dan ook op geen beter moment doen dan wanneer u nog in goede gezondheid bent en u zonder eventuele beladen emoties beslissingen moet nemen. Maar ook wanneer u wel ziek bent en een beperkte levensverwachting heeft, merken we dat het geruststellend kan zijn om uitvaartwensen vast te leggen om zo de nabestaanden te ontzorgen.

 

Daarom dus op de jaarmarkt…

Dat is dan ook de reden waarom wij als uitvaartverzorgers op de jaarmarkt staan. Om met elkaar “de dood” en de mogelijkheden bespreekbaar te maken, net zoals je met interesse bij een kraampje voor het goede doel of sponsorloop staat.

En omdat we heel goed begrijpen dat de gezellige sfeer op de jaarmarkt misschien niet de beste omgeving is om zoiets persoonlijks te bespreken, maken we graag een afspraak om bij u thuis langs te komen voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Maar dan heeft u bij ons in de kraam wel alvast de eerste stap gezet en kennis met ons gemaakt. Hopelijk is de drempel om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp dan weggenomen.

We zien u graag op de jaarmarkt op zaterdag 6 juli 2019 van 10.00 tot 17.00 uur in winkelcentrum de Parade in Nootdorp.

Waarom als uitvaartverzorger op de jaarmarkt?