Synchroonzwemsters Watervrienden

Afgelopen weekend, tijdens het traditionele trainingsweekend, hebben de synchroonzwemsters van de Watervrienden Almere uit handen van Normen Rotteveel hun nieuwe presentatiekleding overhandigd gekregen. Een mooie polo, sweater en uiteraard een trendy sporttas om alles netjes in te bewaren.

Het trainingsweekend werd dit jaar georganiseerd op camping Delftse Hout en was ter voorbereiding voor het NK synchroonzwemmen op 7 en 8 november 2015 in Tilburg. Naast de fysieke trainingen werd er ook aandacht besteed aan teambuilding en saamhorigheid. Alle neuzen dezelfde richting op was het motto en dat is goed gelukt. Moe maar zeer voldaan gingen de zwemsters zondagavond weer naar huis.

De totale voorbereiding voor een wedstrijd duurt zo'n 2 jaar. Muziek uitzoeken, choreografie maken, eindeloos oefenen zowel op de kant (droogtrainen) als in het water en tot slot: het oordeel van de trainsters en officials ter verbetering. Los van alle andere elementen welke goed verzorgd moeten zijn: de technische vaardigheid, conditie en presentatie (van bv. de badpakken, haardracht en make-up).

Al dat harde werken moest beloond worden vonden wij (van Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg), vandaar de nieuwe kleding. Om naast de sportieve prestatie ook buiten het zwembad representatief te zijn. Zodat ook wij onze waardering voor de inzet en inspanningen konden tonen. Het is niet niets om iedere week alle krachten te moeten geven om een dergelijke prestatie neer te zetten.

De dames waren erg blij en dankbaar met de nieuwe kleding. En als kers op de taart werd hen ook nog een gala-avond op de camping aangeboden. Zie hieronder een impressie.

 

Synchroonzwemsters Watervrienden