Sociaal sterven, online overlijden

In deze tijd heeft iedereen wel account op sociale media. 

Is het niet surfen op Facebook dan chat iedereen er wel flink op los. Maar heb je wel eens stilgestaan wat er na onze dood met deze accounts gebeurd? 

Hoe kunnen we onze nabestaanden helpen om toegang te krijgen tot deze accounts zonder nu al te veel je privacy prijs te geven. 

Facebook en Instagram

Een account op Facebook en/of Instagram van een overleden persoon kan worden omgezet tot een account met een herdenkingsstatus. Je kunt zelf een contactpersoon aangeven die deze herdenkingsstatus mag beheren of eventueel je account mag verwijderen. 

Linkedin

Op Linkedin kunnen nabestaanden online een formulier invullen met gegevens over de overleden persoon. Op deze manier kan dit account worden afgesloten.

Twitter en Printerest

Om een account bij op Twitter of op de creatieve website Pinterest op te kunnen heffen kost meer energie. Zo vragen zij ook om de relatie tussen jou en de overledene en moet je hiervoor een bewijsstuk aanleveren. Ook moet je jezelf kunnen identificeren om onjuiste of onbevoegde meldingen te onderscheppen. 

Na overlijden kunnen nabestaanden met de juiste gegevens accounts eenvoudig opheffen. Want hoe pijnlijk is het als je verjaardagsherinneringen krijgt van iemand die is overleden of een verzoek tot levens voor Candycrush?

Mocht je na het overlijden van een dierbare hulp nodig hebben met opzeggen van sociale media-accounts? 
Ook dan helpen wij je graag hierbij.

Een overzicht van de links naar de betreffende pagina's waar je de sociale media-accounts kan opzeggen:

 

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter

Printerest