Iris en Normen in Kwaliteits Register uitvaartverzorgers

Zo aan het einde van 2018 is er nog heugelijk nieuws te melden: Iris Fokkema en Normen Rotteveel zijn ingeschreven in het Kwaliteits Register uitvaartverzorgers.

Uitvaartverzorger is (helaas) geen beschermd beroep. Iedereen mag zich uitvaartverzorger noemen. Uitvaartverzorgers die zijn ingeschreven in het Kwaliteits Register uitvaartverzorgers hebben aantoonbare kennis en ervaring als uitvaartverzorger.

De jarenlange ervaring van Iris en Normen in combinatie met het hoge cijfer gegeven door nabestaanden bij het Keurmerk Persoonlijke uitvaart, heeft er voor gezorgd dat zij deze titel mogen dragen.

"Wij zijn er enorm trots op dat wij deze titel mogen voeren", glundert Iris Fokkema.
"Het voelt als waardering voor het harde werken om onze 'hobby' op deze manier te mogen laten zien", vult Normen Rotteveel aan.

Voorwaarden:
Een uitvaartverzorger die staat ingeschreven in het Kwaliteits Register Uitvaartverzorgers dient minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Diploma:

  • Een opleiding hebben gevolgd waarvan minimaal 9 dagen klasikaal;
  • Een stage van tenminste 10 dagen te hebben doorlopen;
  • In het bezit te zijn van een diploma waarvoor een schriftelijk en mondeling examen is gedaan.

Ervaring:

  • Minimaal 5 jaar aantoonbaar werkzaam als uitvaartverzorger;
  • Ten minste 60 uitvaarten zelfstandig verzorgd;
  • Werkzaam te zijn bij een uitvaartonderneming (in loondienst of zelfstandig).

Wat verandert er nu?
Eigenlijk niets... Iris Fokkema en Normen Rotteveel blijven met hetzelfde enthousiasme en op dezelfde wijze doorgaan met hun dienstverlening, samen met Melanie Korver en Chantal Janssen.

Het motto blijft: omdat iedere uitvaart zorg verdient. De waardering van de inschrijving in het Kwaliteits Register uitvaartverzorgers is de kers op de taart.