Goud voor synchroonzwemteam Watervrienden Almere

Afgelopen weekend werden de tweejaarlijkse Synchroonzwemkampioenschappen voor Senioren door Watervrienden Almere georganiseerd i.s.m. Watervrienden Nederland. Deze wedstrijd werd gezwommen in twee categorieën; categorie 1 is voor zwemsters van 17 t/m 19 jaar. Categorie 2 is voor zwemsters 20 jaar en ouder. Zij moesten ook aan de hoogste technische eisen voldoen om deel te kunnen nemen aan deze kampioenschappen.
 
Op zaterdag 2 november 2019 werd het onderdeel technische vaardigheid gezwommen in Zwembad Almere-Poort. Hierbij moesten alle zwemsters twee technische figuren zwemmen waarbij ze beoordeeld werden door de officials. Dit puntentotaal werd dan meegenomen in de einduitslag op zondag toen alle uitvoeringen werden gezwommen in Zwembad Almere-Stad.
 
Er werden op zondag solo’s en duetten gezwommen verdeeld in de twee leeftijdcategorieen en de groepsnummers bestaande uit minimaal 4 en maximaal 8 zwemsters. 
 
Een Almeers feestje...

Het harde trainen van de afgelopen twee jaar werd rijkelijk beloond.

Leanne van Zanden behaalde goud bij solo’s categorie 1.

Natasja van Suijdam behaalde brons bij solo’s categorie 2.

Bij de duetten categorie 1 behaalden Josie Langley en Dagmar Hoogendijk goud en teamgenoten Annika Kooke en Jaimy Hobo zilver! 
 
Bij de groepsnummers is het in jaren niet zo spannend geweest. Met een puntentotaal van 60.659 (wat 1,5 punt verschilde met de nummers 2 en 3) was het groepsnummer met zwemsters Marjolein Döpp, Sylvana Klamer, Josie Langley, Dagmar Hoogendijk, Leanne van Zanden, Natasja van Suijdam, Lisa Stegers & Julia van Bruchem goed voor goud!

De zwemsters zwommen op muziek van Cirque du Soleil. Zilver was voor de Deurnese Watervrienden en brons voor de Eindhovense Watervrienden.  

 

De ontlading en het hieropvolgende feest was volkomen terecht na afloop van deze kampioenschappen. Het beste resultaat ooit behaald door de synchroonzwemsters van de Watervrienden Almere.

Alle medewerkers van Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg willen de zwemsters, trainsters en begeleiders van harte feliciteren met dit geweldige resultaat. 

Training synchroonzwemsters Watervrienden Almere

Het synchroonzwemteam van Watervrienden Almere traint elke zondagavond van 18.30 - 21.00 uur in het zwembad van Almere-Stad. Nieuwe zwemsters zijn daar uiteraard van harte welkom. Meer informatie over het synchroonzwemmen bij Watervrienden Almere kunt u vinden op ​www.watervriendenalmere.nl​. 

 

Foto's: Paula Strik
 

Goud voor synchroonzwemteam Watervrienden Almere