Feiten over uitvaartverzekeringen

Vroeg of laat krijgen we er allemaal een keer mee te maken: een overlijden. Veel moet er dan geregeld worden, zo ook de afhandeling van de uitvaartverzekering(en).

Mag u altijd zelf keuzes maken?

Ja, uitvaartverzekeringen en deposito’s zijn niet (meer) verplicht verbonden aan een uitvaartonderneming. 
Oftewel, u mag altijd zelf kiezen bij welke uitvaartverzorger u de uitvaart regelt en hoé u deze regelt. Uitvaartpolissen of depositofonds keren altijd uit. Zij zijn immers bedoeld om uitvaartkosten te betalen.

Wat wordt er uitgekeerd?

In hoofdlijnen bestaan er twee soorten verzekeringen:
kapitaal of natura. 
Een kapitaalverzekering keert een bedrag uit, eventueel verhoogd met rente en winst. 
Een naturaverzekering keert geen geldbedrag uit, maar diensten die met betrekking tot een uitvaart uitgevoerd worden. Deze worden vergoed aan de uitvaartonderneming die deze diensten verzorgd. Voorbeelden van deze diensten zijn: bespreken en begeleiden van de uitvaart, uitvaartkist, verzorging van een overledene, rouwauto, rouwkaarten, etc. Ongeacht welke uitvaartonderneming deze diensten uitvoert. 

Kosteloos en altijd.

Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg regelt en verzorgt uitvaarten tegen eerlijke en voordelige tarieven, ongeacht óf en waar u verzekerd bent. 
Wij innen voor u bij alle verzekerings maatschappijen en depositofondsen de polissen kosteloos. 
Laat u niet afschrikken door verhalen dat u verplicht bent na overlijden contact op te nemen met een bepaalde uitvaartondernemer. 
U mag altijd zelf kiezen.

Meer weten? 

Voor vragen of vrijblijvende informatie kunt u altijd contact opnemen: 015 – 202 30 75 of 070 - 221 04 13.
Wij zijn dag en nacht persoonlijk bereikbaar.

Hulp nodig bij het uitzoeken van uitvaartpolissen nog voor het overlijden? Ook dat is geen enkel probleem. Wij komen graag en geheel vrijblijvend naar u toe.