Chaos in verzekeringsland deel 2

Vorig jaar spraken wij al over de chaos bij de grote verzekeringsmaatschappijen en de daarbij komende onzekerheid voor de verzekerden. Onvoldoende financiële middelen van de verzekeringsmaatschappij zouden zorgen voor een lagere uitkering van de uitvaartpolis. Of te wel: een natura-pakket waarbij de diensten zouden worden uitgekeerd (en dus in waarde gelijk zou blijven) wordt nu eenzijdig omgezet naar een sommenpolis. Hierbij wordt een bedrag uitgekeerd wat voor de toekomst kan betekenen dat er geld te kort is voor het betalen van de uitvaartkosten.

We hadden het toch goed geregeld...
“We hadden het toch goed geregeld en nu komen we misschien toch geld te kort”, is één van de terugkerende reacties die wij horen van betrokken verzekerden. 
Afgelopen week is er een uitspraak geweest door de rechter waardoor de wijziging van een natura-pakket naar een sommenpolis ongedaan moet worden gemaakt. Voor de 390.000 polishouders is dit dus goed nieuws. Althans voor nu. Vandaag (17 september 2020) werd bekend dat de verzekeringsmaatschappij in hoger beroep zal gaan tegen deze uitspraak. Toch weer een onzekere tijd voor de polishouders. 

Gratis polis-uitzoekservice...

Twijfelt u of deze wijziging in de polisvoorwaarden ook voor u geldt? Wij bieden u graag onze gratis polis-uitzoekservice aan. 
Samen bekijken we welke polissen u heeft en wat de betreffende polisvoorwaarden zijn. Tevens kunnen we beoordelen of u voldoende verzekert bent voor de kosten van uw toekomstige uitvaart en hoe u een mogelijk tekort kunt oplossen.  
Wij zijn geheel onafhankelijk en kunnen hierdoor een transparant advies geven over alle verzekeringsmaatschappijen. Ook kunnen we u helpen om verzekeringspolissen van reeds overleden personen te achterhalen. Onze polis-uitzoekservice is overigens geheel gratis.
Mocht u gebruik willen maken van onze polis-uitzoekservice? Neemt u dan contact met ons op: 070 - 221 04 13 | 015 - 202 30 75 of info@rotteveelfokkema.nl.

Wij denken graag met u mee.