Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie brengt rust, troost en levendige herinneringen

 

Houvast bij verwerken verlies

Foto’s zijn een tastbare herinnering aan een afscheid. Zo’n laatste afscheid wordt vaak met veel liefde, aandacht en toewijding voorbereid. Het blijkt zeer waardevol om hiervan een tastbare herinnering te hebben. In de vorm van een smaakvol vormgegeven herinneringsboek waarin foto’s, teksten, tekeningen en muziek van de afscheidsceremonie bij elkaar zijn gebracht. Dit biedt steun bij het verwerken van het verlies.

 

Rust en troost

Het vastleggen van de uitvaart in een herinneringsboek geeft de mogelijkheid om later, op een zelfgekozen moment, in alle rust stil te staan bij het laatste afscheid. In eerste instantie vinden sommigen dat wat onwennig, maar in de praktijk is het juist heel prettig: “Vandaag had ik de moed en rust om naar de foto’s te kijken en ik ben er erg blij mee. Wat is de uitvaart van m’n moeder door jullie fotograaf smaakvol en respectvol in beeld gebracht! Van tevoren had ik dit niet zo ingeschat maar het heeft me goed gedaan om de foto’s te zien.”

Een beeldimpressie is ook prettig om te delen met de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Kinderen die nu nog te klein zijn om te beseffen wat er gebeurt, kunnen als ze ouder zijn alsnog een goed beeld krijgen van de gebeurtenissen.

 

Levendige herinneringen

Een fotoboek blijkt een goede opening voor een gesprek over de overledene. Bladerend door het boek, komen de verhalen vanzelf. In de woorden van een nabestaande: “Op de foto’s zag ik pas dat er acht oud-collega’s van mijn man bij de uitvaart aanwezig waren. Op de dag zelf heb ik dat helemaal niet opgemerkt. Dankzij die foto’s hebben we dierbare anekdotes opgehaald. Door zijn ziekte in het laatste jaar was ik helemaal vergeten hoe hij altijd genoot van zijn werk. Ik vind het zo fijn dat dit stukje van zijn leven hierdoor weer naar voren is gekomen.”

 

Uitvaartfotograaf Hein Athmer

Wij hebben goede ervaringen met fotograaf Hein Athmer. Hein is gespecialiseerd in het fotograferen van uitvaarten. Hij maakt niet zomaar ‘mooie foto’s. Hein is zichtbaar onzichtbaar tijdens de ceremonie, vangt precies de juiste momenten en levert zijn foto’s op in een persoonlijk herinneringsboek. Daarin staan niet alleen de foto’s, maar ook beelden uit het leven van de overledene, de uitgesproken teksten en andere dierbare zaken.

 

Op de website van Hein Athmer vindt u meer informatie.

Wilt u eerst eens kennismaken met Hein, dan regelen wij dat vandaag nog voor u.