Chantal Janssen

In de zomer van 2015 heb ik heel bewust een carrièreswitch gemaakt van werken bij de overheid naar een baan in de uitvaartbranche. Een branche waar ik al langer geïnteresseerd in ben.

Op jongere leeftijd was ik al gevraagd om als uitvaartverzorger aan de slag te gaan bij een grote onderneming, toen vond ik mezelf nog te jong en met te weinig levenservaring. 

Maar het bleef toch kriebelen. Na het behalen van mijn vakdiploma in 2016 heb ik bij diverse uitvaartondernemingen werkervaring mogen opdoen. 

Nu ben ik werkzaam bij Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg. Hun werkwijze, benadering en persoonlijke aandacht spreekt mij enorm aan.

Onlangs maakte ik een overlijden van dichtbij mee. Ik ben altijd al een gevoelsmens geweest, maar nu kan ik mij nog beter inleven in de gevoelens van de nabestaanden. 

Zij had zelf wensen, wij als gezin hadden onze wensen en ook andere wilden een bijdrage leveren. Deze ervaring is nu een belangrijk uitgangspunt in mijn werk.

Het vak van uitvaartverzorger ervaar ik als heel bijzonder, mede door het persoonlijk contact met de nabestaanden. 

De liefde en toewijding waarmee families op eigen wijze een invulling geven aan de uitvaartplechtigheid; ik vind het een voorrecht om hierbij betrokken te mogen zijn.

Ik wil de mensen rustig begeleiden, ondersteunen en adviseren en hen stap voor stap voorbereiden op de uitvaart van hun dierbare. Het is voor mij van groot belang dat zij met een goed gevoel terug kunnen kijken op het afscheid van hun geliefde.

Wist u dat... 

Chantal onze vast steun en toeverlaat is bij uitvaarten. Wij persoonlijke service en een individuele benadering hoog in het vaandel hebben staan en daarom zo min mogelijk verschillende personen betrokken willen laten zijn bij een uitvaart.

Chantal is multifunctioneel inzetbaar. De verzorging van een overledene, het verzorgen van een rouwbezoek, ontvangst van familie en belangstellenden, de catering etc. Maar ook voor het bespreken en uitvoeren van een uitvaart draait zij haar hand niet om.

Als geen ander weten Normen en Iris hoe belangrijk het is om alles te weten over de verschillende uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria.

Zij staan Chantal dan ook graag met raad en daad ter zijde met het opdoen van ervaring op de verschillende locaties.