Coronavirus, hoe wij er mee om gaan...

Laatste update: 10 oktober 2020 uur, 10.30 uur

Vanaf 15 maart 2020 is er veel verandert in Nederland. Op deze dag kondigde het kabinet ingrijpende maatregelen aan ter bestrijding van het Coronavirus. Toch heeft het virus greep gekregen op het land en het dagelijks leven. Tot op de dag van vandaag. Het is eenieder niet ontgaan dat dit ook voor uitvaarten grote gevolgen heeft.

 

Voor de uitvaartlocaties is de beschikbaarheid aangepast door de maatregelen

De diverse uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria hebben hun beperkingen aangegeven die in lijn zijn met de richtlijnen van het RIVM. Op basis van deze richtlijnen mogen er maximaal 100 personen in de aula plaatsnemen MITS er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Deze personen dienen verspreid plaats te nemen in de aula. ECHTER deze aantallen zijn op de meeste locaties niet haalbaar, aangezien de 1,5 meter afstandsregels niet gehanteerd kunnen worden. Wij hebben desgewenst voor u in kaart op welke locaties welke aantallen er mogelijk zijn.

Het gebruik van consumpties is mogelijk, maar ook hiervoor geldt: afstand houden moet mogelijk zijn, de consumpties dienen aan verdergaande hygiënemaatregelen te voldoen en iedereen moet zitten. 

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden en zoeken ook graag met nabestaanden naar mogelijkheden op de diverse locaties.

 

Gebruik van mondkapjes

De overheid heeft het dringende advies afgegeven om binnen (in openbare ruimtes) mondkapjes te dragen. Dit advies is door ALLE uitvaartlocaties overgenomen; oftewel alle crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra adviseren dringend het dragen van mondkapjes op de weg naar en bij het verlaten van de aula, ontvangkamer of rouwkamer. Wanneer een bezoeker eenmaal zit (bv. in de aula of in de condoleanceruimte) mag het mondkapje worden afgedaan. Een enkel crematorium of begraafplaats stelt het dragen van een mondkapje VERPLICHT.

De medewerkers op de diverse locaties worden ook dringend geadviseerd en in een enkel geval verplicht tot het dragen van een mondkapje.

Wij (onze collega's en medewerkers) dragen - voor uw en onze veiligheid - ook een mondkapje indien de 1,5 meter afstand tot anderen niet gewaarborgd kan worden. Niet omdat we bang zijn om zelf ziek te worden, maar vooral omdat we er alles aan willen doen om niet een ander te besmetten. Uiteraard nemen we ook alle andere, eerder genoemde veiligheidsvoorschriften in acht (thuis blijven als er ziekteverschijnselen zijn, geen handen schudden - we groeten u graag vriendelijk knikkend / lachend, we houden 1,5 meter afstand tot elkaar etc.).

 

Wat blijft...

Wat blijft is, is dat we graag in oplossingen blijven nadenken.

Wat kan en mag er wel in combinatie met de wensen van de nabestaanden. Gebruik maken van locties waar we in eerste aanleg bij een uitvaart niet gelijk aan denken. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, evenemtenlocatie of op het strand.

Onveranderd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, persoonlijk bereikbaar.

 

Wat als iemand overleden is met het Coronavirus

Ook dan zijn en blijven wij beschikbaar!

Inmiddels zijn er uitgebreide protocollen voorhanden, die wij strikt zullen naleven. Hebben wij (helaas) veel ervaring opgedaan met overledenen en nabestaanden verdacht of besmet met het COVID-19 virus.

Mocht deze situatie zich voordoen gaan wij dit uitgebreid toelichten aan de betrokkenen.

Zeker ook omdat de maatregelen voor iedereen een enorme impact kunnen hebben en er steeds weer nieuwe ontwikkelingen zijn.

Mochten er vragen zijn, kunt u ons uiteraard altijd bellen:

070 - 221 04 13

015 - 202 30 75

Omdat iedere uitvaart zorg blijft verdienen!